Et lite tilbakeblikk

Min mor døde av lymfekreft i 2007. Det falt meg allikevel aldri inn at jeg skulle få kreft. I august i år fikk jeg min første innkalling til mammografi i en alder av 52 år. Tok imot tilbudet og tenkte ikke noe mer på det. Så kom grisen. Innkalling til etterundersøkelse på Ullevål, grovnålsbiopsi osv., etterfulgt av verste uken noensinne med å vente på svar. Koordinator på Ullevål ringte meg som avtalt uken etter og fortalte at jeg hadde brystkreft. Jeg var alene hjemme akkurat da. Bomull i hodet. Helt lydløst. Etterfulgt av fullstendig kaos.

Den kvelden tillot vi oss, både Jarle og jeg, en fullstendig meltdown. Neste morgen var det å brette opp ermene og gå på. Møte med kirurg og sykepleier på Ullevål. Fikk operasjonsdato. Tok gentest. Sa ja til benmargsprøver. Sa ja til å delta i  EBBA-prosjektet. Sa ja til tilbud om psykolog.

Sa mest av alt ja til å leve dypt og inderlig og bli fullstendig frisk igjen!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s